HELP ONS HELPEN

Steun ons om wekelijks voedselpakketten te kunnen blijven verstrekken met uw donatie.

 

U kunt eventueel ook gewoon ouderwets overmaken naar onze bankrekening:

NL10 RABO 0383738083

 

t.n.v. Voedselbank Gooi & Omstreken.

 

Wij zijn een ANBI instelling, zodat uw gift aftrekbaar is voor de belasting.


Vrijwilliger Worden

Vrijwilliger worden bij de Voedselbank?

Begaan met mensen die onder de druk van de maatschappij geplet worden? Doet u graag iets voor een ander? Heeft u tijd en bent u op zoek naar een zinvolle en gezellige tijdsbesteding? Mist u collega’s? Bent u een Doener? Kom dan eens langs bij de Voedselbank! Lees de vacatures! Surf rond op deze site en meld u aan!

Vrijwilligers

Onze Voedselbank heeft meer dan 200 vrijwilligers die een of meerdere dagen (dagdelen) komen helpen. Alleen dank zij hun grote (onbetaalde) inzet kunnen wij wekelijks onze voedselpakketten weer uitreiken.

Open: dinsdag tot en met donderdag van ca. 09.00 uur tot ca. 15.30 uur.
Bellen gedurende de openingstijden: zie contacten of stuur een mail naar: hrm@voedselbankgooi.nl

Bekijk of Download de folder:
VBGO_vrijwilliger_aanmelden_button
Aanmelden als vrijwilliger

* Kunt u de documenten niet lezen, download dan Acrobat Reader. Klik op hier GetAdobeReader om Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden.

Vrijwilligers
Wat doen onze vrijwilligers? Werven van sponsors en donateurs. Het binnenhalen van voedsel via diverse kanalen en acties, coördinatie, schoonmaakwerkzaamheden, chaufferen op onze bussen, voedselpakketten samenstellen en uitreiken aan de cliënten, of gastvrouw/-heer zijn bij een uitgiftepunt. Meehelpen bij de intake-administratie en zo nodig doorverwijzen naar o.a. gemeentelijke instanties, werven van sponsors en donateurs, helpen in de volkstuinen, etc..

Wie zijn zoal vrijwilliger bij de voedselbank?
De achtergronden van onze vrijwilligers is sterk uiteenlopend. Studenten en scholieren. Huisvrouwen, vutters, gepensioneerden uit beroepen in soorten en maten.
Een wetenschapper, manager, beeldend kunstenaar, docent. Van hoog tot laag opgeleide vrijwilligers met een zeer drukke baan of een zwaar beroep, schoonmakers, een ouderling, pastor of diaken, ze vinden toch nog tijd en energie voor onze klanten. Doen moeite om een paar uurtjes in de week vrij te maken voor de Voedselbank.
Een enkeling hoeft niet (meer) te werken en vindt bij ons een gezellige en nuttige tijdsbesteding met collegiale contacten. (Ex)-politicus, -raadslid, -wethouder, partijlid (van zeer uiteenlopende partijen). Ook (ex-)vluchtelingen en mensen die zelf in de hoek zitten waar de klappen vallen maken zich erg nuttig bij ons; failliet, afgekeurd, al of niet chronisch ziek. Een aantal vrijwilligers is zelf cliënt bij ons en wil er heel graag voor werken.

Hulde aan onze vrijwilligers!

Helpen bij de voedselbank kan ook goed zijn voor (aanvulling van) uw netwerk! Stichting Voedselbank Gooi Omstreken is een organisatie van uitsluitend vrijwilligers. Met hun werk ondersteunen ze mensen die onder de armoedegrens leven en geen brood meer op de plank hebben. Het ultieme doel is mensen helpen definitief uit de problemen te komen. De zaken weer goed op de rails krijgen. Dit doen we samen met verschillende welzijnsorganisaties.

 

Vacature vrijwilliger:

 

ALGEMEEN COÖRDINATOR 

(standplaats Huizen)

 

Wij zoeken per direct een  algemeen coördinator. Belangrijke onderdelen van de functie zijn;

  • Als Algemeen Coördinator geef je leiding aan de organisatieen alle activiteitendie daarbij horen. Je legt verantwoording af aan het bestuur.
  • Je begeleidt en ondersteunt alle vrijwilligers
  • Je adviseert en ondersteunt afdelingshoofden in Huizen en Uitgifte Coördinatoren in de regio.
  • Je signaleert ontwikkelingen, knelpunten en kansen en je weet deze om te zetten in verbeteringen voor onze Voedselbank

 

Voor meer informatie klik hier

Klik hier op een externe link:

VBNL_logo 

 speelgoedbank-hilversum-logo

NIBUD

Versa Welzijn

Op Eigen Kracht

Kennisring

Startpagina Schulden

Regelhulp_logo

Huizen voor Elkaar