Huizen helpt de Voedselbank

Op zaterdag 9 oktober 2021 is er een actiedag bij 7 supermarkten in Huizen.
Deze dag gaat vooraf aan de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag (16 & 17 okt).

Op zaterdag 9 oktober 2021 is er een actiedag bij 7 supermarkten in Huizen. Deze dag gaat vooraf aan de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag (16 & 17 okt). In Huizen doen mee: AH Lindenlaan, AH Oostermeent, Plus Oostermeent, Coop Phohistr., Coop Bijvanck, Jumbo Kostmand en Boni Holleblok. Ook zamelt Zeeman Oostermeent in.

Wij kunnen zo’n grote actie houden in Huizen dankzij de hulp van Rotary Huizen, Rotary Gooimeer, Lion’s Blaricum, Protestante Gemeente Huizen en de PvdA. Met zoveel extra vrijwilligers en een groot aantal eigen vrijwilligers van de voedselbank kunnen we alle winkels van een groep enthousiaste mensen voorzien die het publiek wijst op deze actie.
Het idee is dat klanten bij de winkels een of meer extra houdbare producten kopen en die na de kassa inleveren bij het inzamelpunt van de voedselbank. In de winkel staat een stand (of tafel) met de producten waar behoefte aan is.

Uiteraard kunnen we bij winkelacties alleen houdbare producten inzamelen.
Er is echter ook behoefte aan verse zaken zoals eieren en kaas maar daarvoor zijn winkelacties niet geschikt. Daarom doen wij hierbij een oproep aan andere ondernemers in Huizen die een bijdrage willen leveren aan deze actie.
Graag komen we in contact met deze bedrijven!

Wij voorzien in de regio, van Weesp tot Soest, iedere week gemiddeld 550 huishoudens van een voedselpakket. Een pakket bevat zo mogelijk voedsel voor twee à drie dagen met drie gezonde maaltijden per dag.

Wilt u meehelpen, als vrijwilliger of als bedrijf, dan kunt u contact opnemen via
info@voedselbankgooi.nl of winkelacties@voedselbankgooi.nl