Help onze cliënten
tijdens coronacrisis

HELP ONS HELPEN

Uw gift is zeer welkom. Daarmee kunnen we onze klanten van een voedselpakket blijven voorzien.

 

Klik op bovenstaande icoon of maak uw gift over naar:  

NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. Voedselbank Gooi & Omstreken.

 

Wij zijn een ANBI. Uw gift is dus aftrekbaar voor de belastingen.

     

Welkom bij Voedselbank
Gooi en Omstreken!

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.
 
Daarnaast willen de voedselbanken de zelfredzaamheid van de klanten vergroten door hen te stimuleren adequate hulp te zoeken, zodat zij weer op eigen benen kunnen staan. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Voedselbanken zoals Gooi & Omstreken functioneren op die manier als schakel tussen overschot en (verborgen) armoede. De Voedselbank Gooi & Omstreken is gevestigd te Huizen, van waaruit ook de distributie van de voedselpakketten voor 't Gooi plaatsvindt. Er zijn uitgiftepunten in Baarn, Laren, Hilversum, Huizen, Soest en Weesp.
Openingsfotostrip home

Op zaterdag 9 oktober 2021 is er een actiedag bij 7 supermarkten in Huizen.
Deze dag gaat vooraf aan de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag (16 & 17 okt).

Op zaterdag 9 oktober 2021 is er een actiedag bij 7 supermarkten in Huizen. Deze dag gaat vooraf aan de Week van de Voedselbank, de Wereld Armoededag en de Wereld Voedseldag (16 & 17 okt). In Huizen doen mee: AH Lindenlaan, AH Oostermeent, Plus Oostermeent, Coop Phohistr., Coop Bijvanck, Jumbo Kostmand en Boni Holleblok. Ook zamelt Zeeman Oostermeent in.

Wij kunnen zo’n grote actie houden in Huizen dankzij de hulp van Rotary Huizen, Rotary Gooimeer, Lion’s Blaricum, Protestante Gemeente Huizen en de PvdA. Met zoveel extra vrijwilligers en een groot aantal eigen vrijwilligers van de voedselbank kunnen we alle winkels van een groep enthousiaste mensen voorzien die het publiek wijst op deze actie.
Het idee is dat klanten bij de winkels een of meer extra houdbare producten kopen en die na de kassa inleveren bij het inzamelpunt van de voedselbank. In de winkel staat een stand (of tafel) met de producten waar behoefte aan is.

Uiteraard kunnen we bij winkelacties alleen houdbare producten inzamelen.
Er is echter ook behoefte aan verse zaken zoals eieren en kaas maar daarvoor zijn winkelacties niet geschikt. Daarom doen wij hierbij een oproep aan andere ondernemers in Huizen die een bijdrage willen leveren aan deze actie.
Graag komen we in contact met deze bedrijven!

Wij voorzien in de regio, van Weesp tot Soest, iedere week gemiddeld 550 huishoudens van een voedselpakket. Een pakket bevat zo mogelijk voedsel voor twee à drie dagen met drie gezonde maaltijden per dag.

Wilt u meehelpen, als vrijwilliger of als bedrijf, dan kunt u contact opnemen via
info@voedselbankgooi.nl of winkelacties@voedselbankgooi.nl

Wat de wereld nodig heeft is een beetje warmte. Liefde. Aandacht. Verbinding. “Ja toch? Er gebeurt van alles om ons heen, rampen, oorlogen, de wereld staat in de fik, maar laten we klein beginnen. In onze eigen community,” vindt Jeffrey van Opzeeland, eigenaar van Yogi Heroes. Met een inzamelingsactie voor de voedselbank hoopt hij een start te maken. En hij vraagt iedereen op in het derde weekend van september iets te doneren voor de voedselbank.

Ja ja, een leven leiden dat aan banden is gelegd, is lastig. Maar als je de krenten in de pap maar blijft zien, de lichtjes die anderen je geven, aanpakt, is het goed te doen. “Het is een marathon he, we moeten volhouden. Het is een kwestie van een lange adem,” zegt de Hilversummer terwijl hij een koffie bestelt. 

Al tijden conservenblikken in de voorraadkast? Yogi Heroes wil ze graag hebben om aan de Voedselbank te schenken, op 11 september a.s., bij The Yoga Space (11 september) en Yogi Heroes (18 en 19 september), beide te Hilversum.

(Gooi en Eembode)

Foto: evelinerobin

LET OP:

De Yoga-dagen worden gehouden op twee verschillende adressen en op onderling verschillende data: bij The Yoga Space (11 september) en Yogi Heroes (18 en 19 september), beide te Hilversum.

Klik de foto’s aan om meer te lezen/zien

Twee keer meldde de 32-jarige Tamara Lammers zich bij de Voedselbank, ook was ze in het verleden perioden dakloos. Aanklopen bij de gemeente was soms een tyoisch geval ‘van kastje naar de muur’.

Met veel doorzettingsvermogen en met hulp van Annemieke van de cliëntenraad kreeg zij haar leven weer op de rails. Ze is nu vrijwilliger bij de Voedselbank. Wat ziet zij als cliënt?

Lees verder pagina 2 onderaan, van ‘Schouders eronder’ juni 2021

Op za 18/19 sept doet de ‘Yoga Space Hilversum’ op de Korte Noorderweg een yoga- benefiet- dag waar men geld inzamelt tbv de Voedselbank Gooi en Omstreken.

Met ingang van vrijdag 2 april verhuist de uitgifte van het uitgiftepunt Huizen naar de Zenderkerk, Borneolaan 30 in Huizen.

De uitgifte is elke vrijdag tussen 11.30 en 13.30 uur en vindt plaats bij de zij-ingang aan de rechterkant van het gebouw. Wij verzoeken cliënten dringend niet vroeger te komen dan het afgesproken tijdslot en hun klantenkaart mee te nemen.

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/weekberichten/weekbericht-situatie-in-nederland-verslechtert

 

Klik op de foto om het hele artikel te lezen (Gooi en Eembode 23 maart 2021)

De teller staat inmiddels op drie verjaardagstaarten, de laatste was voor een jongen van drie jaar die van auto’s houdt. En voor volgende week staan er zelfs vier taarten op de planning. “Het is fijn om iets moois te doen voor de samenleving.”

Klik hier op een externe link:

 

WETEN HOE DE VOEDSELBANK WERKT?

Bekijk onderstaand fimpje:

Steffie_logo

Kom meer te weten over:

Financiële tegemoetkoming voor alleenstaande ouders

 

VBNL_logo 

NIBUD

Versa Welzijn

Kennisring

Startpagina Schulden

Regelhulp_logo

Huizen voor Elkaar

 

Geplande
Winkelacties 2021

(Onder voorbehoud van voldoende vrijwilligers)

 

11 DECEMBER
AH Amstellandlaan WEESP

AH Kerkelanden HILVERSUM

AH Heilgalerij HILVERSUM

Lidl HILVERSUM

 

18 DECEMBER
AH Seinhorst HILVERSUM

 

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2021