Voedselbank Gooi gaat door

Inmiddels heeft een aantal voedselbanken moeten sluiten bij gebrek aan vrijwilligers en/of voedsel. Voedselbank Gooi & Omstreken deelt nog steeds voedselpakketten uit aan haar cliënten. Ondanks de Corona crisis en de daardoor ontstane problemen wordt hard gewerkt om deze groep in financiële problemen van een wekelijks voedselpakket te blijven voorzien.

Een deel van de ruim 220 vrijwilligers behoort tot de zgn. kwetsbare groep en kan dan ook op dit moment niet helpen. Dit wordt door de overgebleven vrijwilligers opgevangen door familie en vrienden mee te brengen, die de leeggevallen plaatsen kunnen opvullen. Algemeen Coördinator Gert Haas ziet hier dan ook nu nog geen problemen ontstaan.

Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen in het Gooi reageren. Mensen bieden spontaan hun hulp aan, die de voedselbank kan gebruiken om bv. voedselpakketten te brengen naar die cliënten die ook tot de ‘kwetsbare groep’ behoren en niet meer zelf naar de voedselbank kunnen komen en ook geen familie of buren hebben die hun voedselpakket kunnen ophalen.

De aanvoer van voedsel is meer onzeker. Zo ging plotseling het distributiecentrum, waar veel centraal ingezameld voedsel vandaan komt, dicht. Gelukkig kwamen ook net weer veel restaurants en sportkantines vanwege hun sluiting met verse producten. Waar wel een probleem kan ontstaan is de hoeveelheid houdbare producten. Deze worden normaal verkregen via winkelacties, kerkenacties en scholenacties en deze stroom is opgedroogd. De voorraden beginnen dan ook te slinken. Er komen inmiddels wel donaties binnen voor voedsel, maar nog niet genoeg om de voedselpakketten de komende tijd voldoende gevuld te houden.

Wilt u de voedselbank helpen om de pakketten te kunnen blijven uitdelen, dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnr. NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. voedselbank Gooi & Omstreken o.v.v. voedsel of doneer direct met Ideal:

BedragOok uw steun kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Onze grootste zorg is op dit moment om onze voorraden op peil te houden.

 

Klik hier op een externe link:

 

WETEN HOE DE VOEDSELBANK WERKT?

Bekijk onderstaand fimpje:

Steffie_logo

Kom meer te weten over:

Financiële tegemoetkoming voor alleenstaande ouders

 

VBNL_logo 

NIBUD

Versa Welzijn

Kennisring

Startpagina Schulden

Regelhulp_logo

Huizen voor Elkaar

 

Geplande
Winkelacties 2021

(Onder voorbehoud van voldoende vrijwilligers)

 

9 OKTOBER
HUIZEN Helpt de Voedselbank:
 

AH Lindenlaan
Ah Oostermeent
Plus Oostermeent
Coop Blaricum Bijvanck
Coop Phohi
Jumbo Kostmand
Boni Holleblok +
Zeeman Oostermeent
Andere ondernemers willen zich misschien hierbij aansluiten?

 

11 DECEMBER
AH Amstellandlaan WEESP

AH Kerkelanden HILVERSUM

AH Heilgalerij HILVERSUM

Lidl HILVERSUM

 

18 DECEMBER
AH Seinhorst HILVERSUM

 

Laatst bijgewerkt 25 september 2021