Kerkenacties

Een deelnemende kerk organiseert één of twee keer per jaar een actie…

Winkelacties

Klanten worden bij binnenkomst in de winkel verwezen naar een tafel met …

Scholenacties

Het scholenteam geeft regelmatig voorlichting aan leerlingen….

Acties

Acties zijn voor onze Voedselbank erg belangrijk voor het aanvullen van de voorraad houdbare basisproducten.

Kerkenacties

zijn voor onze Voedselbank erg belangrijk. Iedere deelnemende kerk organiseert één of twee keer per jaar een actie.
Voor contact over winkelacties of acties kunt u via de mail contact opnemen met de Afdeling Acquisitie. Email: acquisitie@voedselbankgooi.nl
Voor contact over donaties kunt u contact opnemen met het kerkenteam. Contactpersoon is Hans van Heesewijk. Email: kerkenteam@voedselbankgooi.nl.

Winkelacties

zijn heel belangrijk voor onze Voedselbank. Iedere deelnemende supermarkt organiseert één of twee keer per jaar een actie. Voor zo’n actie zijn gemiddeld 18 vrijwilligers nodig, die elkaar gedurende de dag afwisselen.
Soms schrijft een groep zich in voor het houden van een (eenmalige) winkelactie.

Hoe werkt een supermarktactie?
Een groep vrijwilligers, herkenbaar gekleed in de kleuren van de Voedselbank, voert actie in een supermarkt. Alle klanten worden bij binnenkomst verwezen naar een stand of tafel met de producten waaraan het meest behoefte is.
Bij dit schap staan vrijwilligers voor uitleg en advies en kunnen de klanten een of meerdere producten meenemen voor de Voedselbank. Na het afrekenen levert de klant de gekochte artikelen in bij de vrijwilligers van de voedselbank.
Wilt u zelf of met een groep helpen bij een winkelactie, dan kunt contact opnemen met de afdeling Winkelacties.

Voor meer informatie over winkelacties kunt u contact opnemen met: winkelacties@voedselbankgooi.nl

Scholenacties

Het scholenteam van onze Voedselbank geeft regelmatig voorlichting aan leerlingen.

De voedselbank levert een informatief filmpje dat kinderen aanspreekt, zodat de leerkrachten een basis hebben om het thema armoede in Nederland te bespreken.
Diverse basisscholen en middelbare scholen helpen onze voedselbank met inzamelingsacties. De kinderen zamelen geld en/of lang houdbare producten in.

Wat gaan de scholen doen?
De Voedselbank heeft vaak te weinig houdbaar voedsel op voorraad en is dan dringend op zoek naar houdbare basisproducten zoals rijst, pasta en groenten in pot of blik, etc.
Als een school een actie wil doen, wordt de kinderen gevraagd één of meerdere producten mee te nemen en op school in te leveren.

Uitvoering
Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als vele andere scholen over het simpele concept en het goede doen/doel. Het is haalbaar en eenvoudig te realiseren. Kratten voor de inzameling en het ophalen ervan worden door ons geregeld. Het scholenteam heeft filmmateriaal, een presentatie, er is een lespakket beschikbaar en de Voedselbank verzorgt ook gastlessen.

Een groot deel van de scholen in de regio heeft wel eens actie gevoerd.

Wilt u met uw school iets doen voor de Voedselbank, neem dan contact op met het scholenteam. Zij kunnen u helpen met de organisatie en promotiemateriaal.

Contactpersoon is Gerrit-Jan Bosch. Hij is te bereiken via het secretariaat van onze voedselbank of per e-mail: scholen@voedselbankgooi.nl