Meer dan de helft van de klanten is binnen een jaar weer zelfredzaam. Veel van producten die we in 2019 uitdeelden, werden gered van verspilling. Voedselbank Gooi en Omstreken werkt uitsluitend met vrijwilligers. Ook jij kunt ons steunen!
Onze organisatie is voor haar financiën volledig afhankelijk van giften. Er zijn kosten….
Het draait bij de Voedselbank om etenswaren. Hoe meer en gevarieerder voedsel er….
Heeft u andere goederen waarvan u denkt dat ze welkom zijn bij de klanten van de….
Tot nu toe 1 tot 4 dagdelen per week. De coördinatoren zijn er 2 à 3 dagen per week.
Wel wordt verwacht dat iemand zich voor tenminste een half jaar, liefst langer, verbindt.
De organisatie van een voedselbank is nogal complex. In Huizen helpen ruim 120 mensen met aanvoer, opslag, sorteren, samenstellen en uitdelen van pakketten en voor de acquisitie, klantenadministratie en secretariaat . De coördinatie en organisatie van het geheel omvat voorts werkzaamheden als voorraadbeheer en administratie. In de uitgiftepunten werken daarnaast gemiddeld 12 vrijwilligers uit de betreffende gemeenten. Er zijn dus best veel mensen nodig.
Mensen die na aftrek van vaste lasten minder dan het landelijke normbedrag vrij te besteden hebben [zie ook onder ‘Aanvragen’].
In Gooi & Omstreken maakt circa 5 promille van de inwoners gebruik van de voedselbank G&O.
In ieder geval uit de hoogstnoodzakelijke levensbehoeften: een pakket basisvoedsel voor circa 3 dagen, zoals brood, pasta / rijst of aardappels, groente, zo mogelijk aangevuld met beleg en vers fruit. Daarnaast uit extra’s, die in de betreffende week voorradig zijn. De inhoud van een voedselpakket is uiteraard afhankelijk van het aanbod van lokale en regionale leveranciers.
In principe wel, want ook de onderlinge sociale contacten, tijdens een kopje koffie in de koffiehoek, zijn van belang. Uiteraard kan bij ziekte, verhindering door werk of andere bijzondere omstandigheden een andere oplossing gevonden worden.
© Voedselbank Gooi en Omstreken