Geld doneren

Onze organisatie is voor haar financiën volledig afhankelijk van giften. Er zijn kosten….

Voedsel doneren

Het draait bij de Voedselbank om etenswaren. Hoe meer en gevarieerder voedsel er….

Goederen doneren

Heeft u andere goederen waarvan u denkt dat ze welkom zijn bij de klanten van de….

Doneren

Voedselbank Gooi & Omstreken is een vrijwilligersorganisatie die voor het voedsel en organisatiekosten geheel afhankelijk is van sponsors en donateurs.

Zonder deze bijdragen kunnen we onze klanten niet helpen. We hebben elke week voedsel nodig. Geld is nodig voor onze vaste lasten, zoals energie, transport, verzekeringen, onderhoud, etc. Bijdragen van bedrijven, kerken, scholen, stichtingen en particulieren in de vorm van voedsel, goederen of een geldbedrag, stellen wij zeer op prijs.

Geld doneren

Onze organisatie is voor haar financiën volledig afhankelijk van giften. Hoewel wij geen personeelskosten hebben, zijn er toch kosten voor onze vrachtauto’s, energiekosten, etc. Zonder steun van donateurs kunnen wij helaas niet werken. Vanaf vijf euro per jaar bent u al donateur en ontvangt u onze Voedselflits en zo u wilt het jaarverslag (vanwege de privacy wetgeving is het nodig dat u daarvoor toestemming geeft).

Giften
Uw gift kunt u overmaken op nummer NL10 RABO 0383 7380 83 bij de Rabobank, t.n.v. Voedselbank Gooi & Omstreken, Huizen.

Wij zijn een ANBI instelling, dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de Belastingen.

Vragen
Heeft u vragen over uw gift dan kunt u mailen naar:  penningmeester@voedselbankgooi.nl

Wilt U geld doneren? Scan de QR code om een betaling met uw bankapp te doen of maak een bedrag over via Ideal.

Bedrag

Voedsel doneren

Voedselbank Gooi & Omstreken is een vrijwilligersorganisatie die voor het voedsel en alle kosten van de organisatie geheel afhankelijk is van sponsors en donateurs.

Zonder deze bijdragen kunnen we onze klanten niet helpen. We hebben elke week voedsel nodig om uit te delen. Geld is nodig voor onze vaste lasten, zoals energie, transport, verzekeringen, onderhoud, etc. Bijdragen van bedrijven, kerken, scholen, stichtingen en particulieren, in de vorm van voedsel, goederen of een geldbedrag, stellen wij zeer op prijs.

Voedsel doneren ?

Het draait bij de Voedselbank om  levensmiddelen. Hoe meer en hoe gevarieerder voedsel er binnenkomt, des te beter kunnen wij onze cliënten helpen. Voedsel moet wel nog minimaal een week houdbaar zijn vanwege de distributietijd. Wilt u voedsel doneren, neem dan contact op met ons distributiecentrum.

Wij houden ons vanzelfsprekend aan de verplichte richtlijnen voor voedselveiligheid opgesteld door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). (Zie ook onder Doneren: Voedsel en Houdbaarheid)

Aan de leveranciers van voedsel garanderen wij:

  1. Levensmiddelen deugdelijk op te slaan;
  2. Ontvangen levensmiddelen niet met een commercieel oogmerk te gebruiken en slechts gratis te leveren aan derden, die aan de opgestelde criteria voldoen;
  3. De levensmiddelen niet te gebruiken voor zaken die niet stroken met onze doelstelling;
  4. Geen handelingen te doen die de goede naam van leveranciers zou kunnen schaden.

Voor meer informatie over voedsel doneren verzoeken wij om contact op te nemen met onze afdeling acquisitie of het secretariaat

Goederen doneren

Heeft u andere goederen waarvan u denkt dat ze welkom zijn bij de klanten van de voedselbank, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor in Huizen. Te denken valt aan huishoudelijke artikelen zoals wasmiddelen, schoonmaakmiddelen of artikelen voor persoonlijke verzorging (tandpasta, shampoo, enz.). Let op: (tweedehands) goederen die veelal bij een kringloopwinkel verkrijgbaar zijn zamelen wij niét in.

Nieuw speelgoed
Als u nieuw speelgoed over heeft, zijn wij ook geïnteresseerd. Wij houden speciale acties, zoals met Sinterklaas en Kerst, waarbij extra’s en cadeautjes meer dan welkom zijn. Tweedehands speelgoed geven wij door aan de kringloopwinkel.

Meer weten?
Bel of stuur een email aan onze afdeling Acquisitie,